TISP-Quiz   

Projecten

Mei - Kiezen

Infoavond - open deur
kennismakingsprojecten met de verschillende afdelingen
infosessies - sid-ins - …

Onze leerlingen konden de voorbije weken en maanden heel wat informatie verzamelen over de studierichtingen in onze school én deze van het hoger onderwijs

Hierdoor kunnen ze een goede keuze maken voor hun toekomst.

Nu nog enkele inspanningen om die droom waar te maken; en daarna… Vakantie!

 
 

April - Gezondheid

Waarom ontbijten? Een greep uit de ‘wist-je-datjes’…

Wist je dat…

 • … je bij het opstaan de laatste acht tot twaalf uren niets meer gegeten hebt? Hoog tijd dus om het lichaam van nieuwe brandstof (energie) te voorzien om de dag door te komen. Een stevig, evenwichtig samengesteld ontbijt is hiervoor de oplossing. Het levert ongeveer een kwart van de dagelijkse energiebehoefte.
 • … een goed ontbijt leidt tot betere schoolprestaties, een verhoogde productiviteit en minder arbeidsongevallen?
 • … een goed ontbijt de kinderen goede voedingsgewoonten bijbrengt waar ze nu en later alle baat bij hebben?
 • … gezond ontbijten ervoor zorgt dat je om 10u minder snel naar dat ongezonde snoepje grijpt?
 • … het gezond ontbijt een hiaat in het VOET-verhaal opvult?
 • … de dag rustig beginnen met een ontbijt samen met je klas ten slotte gewoon gezellig is en je beter wapent tegen stress?

Het rijkelijk gevuld buffet zal bestaan uit:

 • Verschillende soorten meergranenbrood
 • Muesli
 • Een belegschotel per tafel
 • Twee stukken fruit per leerling
 • Yoghurt
 • Fruitsap, melk, thee, water

FOTO'S: De fotoreportage vind je hier.

SAMEN GAAN WE VOOR EEN GEZONDE LEVENSSTIJL!

Maart - Solidariteit

Gedurende de hele solidariteitsweek waait een golf van activiteiten doorheen de school. Bijna alle klassen zetten hun beste beentje voor om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen, waaronder TISP Sociaal.

Met een tevreden gevoel blikken we terug op onze jaarlijkse solidariteitsweek.

Ook deze editie was een groot succes. De eerstejaars combineerden een gesponsorde wandeling met een activiteit rond wereldwaterdag. Op hetzelfde moment vulden getuigenissen en verschillende activiteiten rond solidariteit de vrijdagnamiddag van de tweedejaars leerlingen. Ook voor diegenen die een jaartje hoger zitten, kwamen verschillende mensen getuigen met de bedoeling onze leerlingen te sensibiliseren voor de leefwereld van andere mensen.

In de hogere jaren deden veel leerlingen hun best om samen met hun titularis via allerhande activiteiten geld in het laatje te krijgen voor de goede doelen. Dit jaar zijn dat Tisp Sociaal en Cunina. Dankzij deze werkgroepen krijgen kansarme kinderen meer kansen om een goede schoolopleiding te kunnen volgen. Het ingezamelde geld zal dus goed besteed worden. Graag willen we iedereen bedanken die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen tot het welslagen van de solidariteitsweek.

Namens de werkgroep PaNiK

FOTO'S: Klik hier voor de reportage

Wereldwaterdag

Vrijdag hebben we als solidariteitsactiviteit gewandeld voor het goed doel (sponsortocht) en hebben we dit gecombineerd met wereldwaterdag.  De leerlingen kregen bij de start van de wandeling allen één emmer water.  Ze moesten proberen zo weinig mogelijk water te verspillen tijdens de wandeling.  1IWb (Industriële wetenschappen) kwam met het meerste water terug en kreeg de wisselbeker! Proficiat!

Februari - Milieu

De maand februari roepen wij op het Technisch Instituut Sint-Paulus uit tot de 'milieumaand'. Tijdens deze maand vinden er bij ons op school verschillende milieuactiviteiten plaats.

Batterij-inzamelactie

Je kan je gebruikte batterijen in een gesloten zakje met je naam en klas erop in de groene Bebat-inzamelton aan het onthaal werpen. De leerling die de meeste batterijen inlevert wint een mooie prijs. Per graad kiezen we één winnaar.

  

GSM-inzamelactie

Ook de gsm-inzamelactie blijft doorgaan. Help ons om zo veel mogelijk oude mobiele telefoons in te zamelen. Hoe meer toestellen wij inzamelen, hoe groter de beloning die wij als school krijgen van Good Planet en Proximus. Voor de geleverde inzet kunnen wij immers kiezen uit kwalitatieve tablets of laptops.  Wij hopen op een mooie inzameling, zodat we met de tablets of laptops aan de slag kunnen tijdens de lessen.

Laten we samen TISP verder uitbouwen als “Straffe en duurzame school”!

 

Dikke Truien Dag (maandag 6 februari 2018)

Maandag 6 februari is het DikkeTruienDag. Deze dag zetten we in de hele school de verwarming één graadje lager. Het is niet de bedoeling je in de kou te zetten. Wat dan wel de bedoeling is, zal je tijdens één van je lessen vernemen.

Het thema dit jaar is: "Ruil het grijs voor het frisgroen". Daarom deze warme oproep: draag dinsdag zo veel mogelijk groen! Doe dus op deze dag je meest groene, originele, grappigste of lelijkste trui aan. Zorg dat je met je trui wordt gefotografeerd en maak kans op een leuke beloning. Per graad kiezen we één winnaar. Ook uit het personeel van de school kiezen we een winnaar.

 

Laten we samen TISP verder uitbouwen als “Straffe en duurzame school”!

 

Januari - Stop pesten

In januari besteden we op onze school extra aandacht aan pesten: Wij zeggen NEE!

Anti-pestbadge

In januari lopen onze personeels rond met een rode anti-pestbadge. De klassieke lessen worden even on hold gezet om tijd te maken en te praten over de pestproblematiek. Leerlingen maken posters, discusieren en knutselen opkikkertjes in elkaar. Gewoon om te tonen dat iedereen anders mag zijn, zonder dat vooroordelen de overhand nemen. TISP zegt duidelijk neen tegen pesten!

TISP: iedereen anders,
iedereen gelijk!

Den Barry

Striptekenaar René Bergmans heeft samen met 2BH (Bouw- en houttechnieken) een antipestfiguurtje ontworpen:
Den Barry!


December - Koude dagen, warme weken

In december lieten onze leerlingen zich weer van hun beste kant zien. Door middel van een kerstkaartenactie, een cakeverkoop, een boodschappenservice en enkele inzamelacties zamelden wij een mooi bedrag in. Dit werd dan mooi verdeeld over onze eigen sociale dienst (die leerlingen met betalingsmoeilijkheden bijstaat) en de VZW Cunina (die onderwijs in de Derde Wereld organiseert).

Hopelijk is dit het begin van een mooie traditie!

 

LINK: Klik hier voor het filmpje!

 

 

November - Verkeersveiligheid & zichtbaarheid

In de maand november besteden we op TISP extra aandacht aan veiligheid onderweg van en naar school. Er wordt in veel lessen extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid, soms door de leerkracht, soms door experts van buitenaf. De lessen ‘Rijbewijs op School’ gaan van start en de politie komt fietscontroles doen. We voorzien lessen ‘busevacuatie’ en ‘dode hoek’ en oefenen onze leerlingen met een fiets-behendigheidsparcours.

We zetten ook in op preventie en sporen onze leerlingen aan om in FLUO naar school te komen. De fiets ‘pimpen’ is ook een mogelijkheid! De leerlingen van TISP kunnen er alvast leuke prijzen mee winnen: een dagje Bobbejaanland of een rit met een écht coole sportauto tijdens het slotevenement op vrijdag 25 november.

Wij zien onze leerlingen graag … ook in het donker!

Bel-in

De Bel-in van maandag 14 november ging niet ongemerkt voorbij. Het filmpje vind je op onze facebook-pagina door hier te klikken. Het was meteen de start om iedereen vanaf die dag in "fluo-mood" te krijgen, want Fluo moet! wie in fluo op school verscheen kreeg een kleine attentie en een ticketje waarmee een superprijs gewonnen kon worden.

 

Busevacuatie

Tussendoor verscheen een bus van Marcel Cars op de speelplaats. Wie kan de bus op de kortst mogelijke tijd evacueren? De groep van het tweede lesuur evacueerde de bus in een tijd van 42'48". Deze tijd werd niet meer geëvenaard. Het filmpje al gezien? Klik hier!

Projecten

Deze ludieke acties werden afgewisseld met heel leerrijke projecten. Voor het zesde jaar ging het over alcohol en drugs in het verkeer. Het derde jaar oefende zich in defensief fietsen en de voorrangsregels op kruispunten en ronde punten. Natuurlijk is er tijdens de verkeersweken ook de gevreesde fietscontrole die dit schooljaar gericht was op leerlingen van het vierde, vijfde en zevende jaar.

Slothappening

De slothappening vond plaats op vrijdag 25 november. Op de speelplaats verschenen rond 12.00 uur niet één, maar 2 superchique, peperdure sportwagens. De winnaars van de fluo-bingo mochten plaatsnemen in één van beiden. 3 Leerlingen vertrokken met een Ford Mustang én 1 leerling mocht mee met een Lamborghini Gallardo voor een ritje in en rond Mol. 2 Leerlingen mogen een gratis dagje naar Bobbejaanland.

 

 

 

Het VOET-team TISP

 

Oktober - Veiligheid

Wij werken veilig!

In de maand oktober besteden we extra aandacht aan het veilig werken in de werkplaatsen. Er werd in alle lessen extra aandacht besteed aan veiligheid door de leerkracht. In de werkplaatsen werden borden geplaatst waarop de praktijkleerkrachten kunnen aanduiden of er veilig gewerkt wordt of niet. Onze preventieadviseur komt geregeld langs om op onze veiligheidsmeter aan te duiden of veilig gewerkt wordt.

Wanneer buiten 3 groene duimpjes hangen heeft iedereen veilig gewerkt.
Zit er een rode duim bij? Dan moet het veiliger kunnen!

Het GOK-Team

September - Welkom

Binnenkort meer info...