November - Verkeersveiligheid & zichtbaarheid

In de maand november besteden we op TISP extra aandacht aan veiligheid onderweg van en naar school. Er wordt in veel lessen extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid, soms door de leerkracht, soms door experts van buitenaf. De lessen ‘Rijbewijs op School’ gaan van start en de politie komt fietscontroles doen. We voorzien lessen ‘busevacuatie’ en ‘dode hoek’ en oefenen onze leerlingen met een fiets-behendigheidsparcours.

We zetten ook in op preventie en sporen onze leerlingen aan om in FLUO naar school te komen. De fiets ‘pimpen’ is ook een mogelijkheid! De leerlingen van TISP kunnen er alvast leuke prijzen mee winnen: een dagje Bobbejaanland of een rit met een écht coole sportauto tijdens het slotevenement op vrijdag 25 november.

Wij zien onze leerlingen graag … ook in het donker!

Bel-in

De Bel-in van maandag 14 november ging niet ongemerkt voorbij. Het filmpje vind je op onze facebook-pagina door hier te klikken. Het was meteen de start om iedereen vanaf die dag in "fluo-mood" te krijgen, want Fluo moet! wie in fluo op school verscheen kreeg een kleine attentie en een ticketje waarmee een superprijs gewonnen kon worden.

Busevacuatie

Tussendoor verscheen een bus van Marcel Cars op de speelplaats. Wie kan de bus op de kortst mogelijke tijd evacueren? De groep van het tweede lesuur evacueerde de bus in een tijd van 42'48". Deze tijd werd niet meer geëvenaard. Het filmpje al gezien? Klik hier!

Projecten

Deze ludieke acties werden afgewisseld met heel leerrijke projecten. Voor het zesde jaar ging het over alcohol en drugs in het verkeer. Het derde jaar oefende zich in defensief fietsen en de voorrangsregels op kruispunten en ronde punten. Natuurlijk is er tijdens de verkeersweken ook de gevreesde fietscontrole die dit schooljaar gericht was op leerlingen van het vierde, vijfde en zevende jaar.

Slothappening

De slothappening vond plaats op vrijdag 25 november. Op de speelplaats verschenen rond 12.00 uur niet één, maar 2 superchique, peperdure sportwagens. De winnaars van de fluo-bingo mochten plaatsnemen in één van beiden. 3 Leerlingen vertrokken met een Ford Mustang én 1 leerling mocht mee met een Lamborghini Gallardo voor een ritje in en rond Mol. 2 Leerlingen mogen een gratis dagje naar Bobbejaanland.

Het VOET-team TISP