Leerlingen IW (Industriële wetenschappen) doen massaal mee aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade

De leerlingen van de afdeling IW (Industriële wetenschappen) deden op woensdag 18 januari voltallig mee aan de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Dit is een wedstrijd voor wiskundeknobbels waarin leerlingen van alle Vlaamse scholen getest worden op hun inzicht en algemene wiskundige kennis.

Ondanks de moeilijkheidsgraad hoorden we toch veel positieve reacties. Toen de verbetersleutel gepubliceerd werd konden de leerlingen hun punten tellen. Meerdere leerlingen hadden het over “rond de 100 op 150” met uitschieters van 137/150 en 140/150. We hopen dus ook dit jaar met een mooie delegatie de school te kunnen vertegenwoordigen in de tweede ronde. Mooi extraatje voor de leerlingen is dat ze dan al eens op bezoek kunnen gaan bij de Universiteit Antwerpen.

En wie weet, misschien kan er dit jaar weer iemand doorstoten naar de Vlaamse finale, zoals twee jaar geleden het geval was.

In ieder geval was het een wiskundig zeer uitdagende middag voor onze IW-ers.