Schrijf ze vrij: Met kinderrechten speel je niet!

Op vrijdag 21 oktober 2016 was het opnieuw Schrijf-ze-VRIJdag. Ook onze school, TISP, doet weer mee. Onze leerlingen zetten zich dan in voor mensenrechten.

Met kinderrechten speel je niet

"Met kinderrechten speel je niet!” is het thema van deze 26ste Schrijf-ze-VRIJdag. Naar goede traditie krijgen onze leerlingen die vrijdag ook weer de kans om mee actie te voeren: onder meer tegen kinderarbeid, voor de rechten van kindvluchtelingen en tegen de doodstraf voor minderjarigen. De leerlingenkonden in de refter de petitie tekenen om aandacht te vragen voor een 14-jarige Egyptische jongen die gemarteld werd en verdween.

Deze Schrijf-ze-VRIJdag vestigen we ook de aandacht op het probleem van de kinderarbeid bij de ontginning van Kobalt. Kobalt wordt gebruikt voor de productie van de Lithium-ion-batterijen die in bijvoorbeeld smarthphones, laptops en elektrische auto’s zitten.

LINK: Petitie: 14-jarige Egyptische jongen gemarteld en verdwenen
LINK: Filmpje