Onze leerlingen gaan voor Kicks & Bricks

Wereldrecordpoging Lego-GBC-modules tijdens Kicks and Bricks

Op vrijdag 26 mei om 14u, tijdens het event Kicks and Bricks, doen 48 scholen uit de regio een wereldrecordpoging om LEGO®GBC-modules aan elkaar te schakelen.

In september vorig jaar ontvingen 48 scholen uit de regio dozen met Lego waarmee ze aan de slag gingen om een machine te maken die balletjes ontvangt en weer verder geeft.

Koppelen

Op deze beurs is het de bedoeling om de 'machines' van alle deelnemende scholen aan elkaar te koppelen tot één gesloten systeem, met name de Great Ball Contraption. Ook op zaterdag 27 en zondag 28 mei valt er heel wat te zien en te beleven op Kicks and Bricks met meer dan 3.000 m² Legocreaties. Plaats van het gebeuren is Technisch Instituut Sint-Paulus, Kruisven 25. Op vrijdag en zaterdag is de beurs open van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 17 uur. De toegang bedraagt vier euro, in voorverkoop betaal je drie euro.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de informatie- en onthaalbalie in 't Getouw, de dienst toerisme en het ecocentrum De Goren.

Goed doel

De opbrengst van dit gebeuren gaat naar Legopakketten voor speelhoeken die voorzien worden in de nieuwe kamers van diverse brandwondencentra. Als de opbrengst groot genoeg is, zullen er ook pakketten geschonken worden aan de vzw Help Brandwonden Kids in Mol.

Kicks and Bricks

Op zaterdag 24 september startten de leerlingen van het project "Kempen goed Kicks & Bricks". Onze leerlingen gaan samen met 48 andere scholen uit de regio aan de slag om het wereldrecord GBC-modules te verbeteren.

GBC-modules zijn kleine legomachines die samen één groot bouwwerk vormen. Eind mei 2017 worden de modules aan elkaar gekoppeld tijdens een grote Lego-beurs op onze school.

LINK: RTV-Nieuwsitem
LINK: Inspiratie ;-)