Tom wint prestigieuze "Gouden autosleutelhanger" wedstrijd

Op donderdag 6 mei organiseerde Renault, Educam en Traxio de "Gouden autosleutelhanger" wedstrijd in de opleidingslokalen van Educam te Lokeren. Onze school nam deel met Tom van Rooy en Nick Van Baelen, twee leerlingen van 7AT (Se-N-Se, Toegepaste autotechnieken). De wedstrijd is gericht naar onderwijsverstrekkers die de richting autotechnieken aanbieden, zowel secundaire scholen, syntra's en CVO's.

In de voormiddag werden selectieproeven gehouden die bestaan uit theoretische en praktische opgaven. Afhankelijk van het resultaat kunnen de kandidaten zich selecteren voor de finale. De finale wordt door de vier beste deelnemers afgelegd. Zowel Tom als Nick werden voor de finale geselecteerd en onderzochten een voertuig op een storing. Zowel de tijd als het technisch denken spelen hierin een belangrijke rol. Alle kandidaten hebben de storing binnen de gestelde tijd kunnen oplossen. Het technisch denken gaf de bepaalde wie als uiteindelijke winnaar uit de bus zou komen.

De jury besliste om Tom als winnaar uit te roepen. Nick werd derde. Het podium was dus goed gevuld door onze TISP-leerlingen.

De winnende school krijgt een splinternieuwe Renault Espace. De winnaars krijgen naast een goed gevulde gereedschapskoffer tal van tickets. Zij kunnen gaan kijken naar de 24 uren van Zolder en de rally van Spa, telkens met een overnachting. In september zal het voortuig onder de nodige persbelangsteling overhandigd worden aan onze school.

Als school zijn we natuurlijk trots op deze prestatie en bewijzen we nogmaals dat onze studenten goed voorbereidt worden op de arbeidsmarkt. We wensen beide winnaars proficiat met dit resultaat. Bedankt aan de leerkrachten die deze leerlingen de nodige technische en praktische bagage hebben bijgebracht.

LINK: RTV-nieuwsitem