TISP-Quiz   

Geothermie voor STEM

Dankzij het project 'Geothermie voor STEM' (Science, Technology, Engineering & Mathematics) van het VITO heeft onze school actief kunnen meewerken op de Balmatt-site in Mol.

Er werd gevraagd een visualisatie te maken van het warmtenet. Met als doel bezoekers van de Balmattsite beter de werking van een geothermiecentrale te verduidelijken maar ook om mogelijke investeerders te overtuigen van de kracht en bijzonder milieuvriendelijke energie die zo gebruikt kan worden in onze streek.

Onze elektronica leerkracht Kurt Verholen heeft deze kans met beide handen gegrepen om samen met de leerlingen van onze school dit project tot een goed einde te brengen. Door middel van LED strips wordt de aanvoer (rode LED's) en terugvoer (blauwe LED's) van het warmtenet gesimuleerd op een grote luchtfoto van Mol en Geel. Er zijn 2300 rgb LED's afzonderlijk geprogrammeerd om een vloeiende beweging te simuleren van het waren en ze de juiste kleur te geven. Afhankelijk van de periode van het jaar (winter/zomer) worden de LED's ook lichter of donkerder om de watertemperatuur te simuleren.

Laatste TISP-nieuws