Leerlingen - Leerkrachten (1-2)

Op vrijdag 24 mei vond, naar jaarlijkse traditie, de voetbalwedstrijd tussen de leerkrachten en een delegatie van de leerlingen uit 6TSO plaats. De locatie was Hei Sport, vlakbij de school.

In de eerste helft verliep de match gelijkopgaand tot Jan Starckx uit het niets een bal in de rechterbovenhoek knalde (0-1). Doelman Brent Verachten (7PA), die net zoals zijn collega Dirk Kenis aan de overkant een goede match keepte, was kansloos. De leerlingen probeerden een opening te vinden, maar botsten telkens op de goed gepositioneerde verdediging van de leerkrachten onder leiding van Gielen, Conderaerts en Joris. Allemaal anciens, maar hun ervaring nam steeds de bovenhand.

De tweede helft was iets aantrekkelijker met kansen over en weer voor onder andere Philippe Goral, Michel Verwaest, Yannick Mols (6HT) en Vincent Eyckmans (6HT). Toch scoorden de leerkrachten de bevrijdende 0-2. Thomas Steurs werd in het straatje gestuurd en plaatste de bal onder de keeper. De leerkrachten waanden zich al winnaars, maar een ongelukkig handspel van Lars Wagemans leidde tot een strafschop. Eyckmans zette keeper Kenis op het verkeerde been (1-2) en de spanning was terug. De leerlingen voerden de druk op, maar verder dan een geweldige vrije trap van Mols (binnenkant paal en vervolgens in de handen van keeper Kenis), kwamen ze niet.

Uit de voorbije edities is gebleken dat de leerkrachten bijna altijd de wedstrijd winnend afsluiten. Ligt het aan ervaring, geluk of kwaliteit? Moeilijk te zeggen. Het is alleszins een uitdaging voor de leerlingen om tijdens de volgende jaren de kentering in te zetten.