TISP-Quiz   

6BS en 7V op studiereis naar Viessmann

7V (het zevende jaar verwarming) en 6BS (het zesde jaar sanitaire installaties), gingen van woensdag 16 januari tot vrijdag 19 januari samen op studiereis naar Viessmann, een bedrijf gespecialiseerd in verwarming. De dag vooraf kregen de leerlingen de mogelijkheid om te gaan skiën in Winterberg.

Op woensdag vertrokken we met gehuurde busjes richting Duitsland. Eenmaal aangekomen zijn er een aantal leerlingen gaan skiën, snowboarden of met een skateboard de berg afgegleden. De sneeuw was jammer genoeg van een mindere kwaliteit, en de leerlingen verkozen al snel een korte, maar stevige après-ski. 's Avonds verbleven we in een jeugdherberg waar we een stevige hamburger kregen voorgeschoteld.

De dag nadien werden we verwacht in Allendorf, waar we op bedrijfsbezoek gingen bij Viessmann. Warmtepompen en de nieuwste gasketels werden vakkundig uitgelegd door de mensen van het bedrijf. Die avond werd er met behulp van een kegelbaan verbroederd met enkele typische Duitsers. Sommigen gingen helemaal uit (op) hun dak.

Die nacht viel er een pak sneeuw uit de lucht, en reden we op een spekgladde weg terug naar het bedrijf. We mochten in het bedrijf gaan kijken waar de ketels worden gemaakt en ook hun magazijn bleek een mooi voorbeeld van automatisering te zijn.

Rond 14.00 uur vertrokken de busjes terug naar Mol. Een zonnige en vlotte terugreis zorgden er voor dat we al om 18.00 uur thuis waren. Een leuke, leerrijke en wunderbare ervaring!

  

 

Laatste TISP-nieuws