Leerlingen houtafdeling maken het dak van het Kempens bakhuisje

Het bakhuisje aan de molen van Ezaart krijgt een mooi dak dankzij de samenwerking tussen het LEADER project Kempense ovenschotels en onze school. In mei 2018 zijn de werken aan het Kempens bakhuisje met oven aan de molen van Ezaart gestart. Tegen mei volgend jaar zou het bakhuisje helemaal klaar moeten zijn.

Door samenwerking met verschillende vrijwilligers, scholen, organisaties en lokale ondernemers zijn er de voorbije maanden veel werkzaamheden verzet aan het bakhuisje. We zijn nu zo ver gevorderd dat een 12-tal leerlingen van TISP, onderbegeleiding van leerkracht L. Maes, zijn gestart met de bouw van het dak. Het resultaat hiervan zullen we binnen enkel weken zien.

Daarmee stopt de samenwerking met TISP niet, want in een later stadium zullen ze ook meehelpen aan de elektriciteitswerken.

We willen het bakhuisje tegen mei 2019 klaar hebben. Er zal dan een officiële opening plaatsvinden waar we broden en taarten willen bakken op een authentieke manier, met lokale producten en met bloem van de molen van Ezaart.

In de toekomst zullen er in het bakhuisje workshops georganiseerd worden voor scholen en verenigingen rond het thema 'van graan tot brood'. Ook lokale verenigingen zullen het bakhuisje kunnen gebruiken.