Vormingsdagen 6TSO

Van 19 tot en met 21 september zijn wij samen met de andere leerlingen van 6TSO op vormingsdagen geweest. We logeerden in het Pelterke in Overpelt. Het was de bedoeling om elkaar en de leerkrachten op een andere manier te leren kennen.

Bij aankomst begonnen we onmiddellijk met het invullen van een vragenlijst. Deze ging over persoonlijke zaken zoals hoogte- en dieptepunten in ons leven, hoe we onze toekomst zien, enz. In de namiddag speelden we honkbal met een twist. In plaats van te slaan met een knuppel werd het balletje gelanceerd met een manshoge katapult. Vervolgens speelden we een spel waarbij het de bedoeling was om een met twee tennisballen gevulde sok in de emmer van de tegenpartij te doen belanden. Hierbij was het enkel toegestaan om een lepel te gebruiken. Hoewel wijzelf er zonder kleerscheuren vanaf kwamen, stonden de lepels daarentegen zo krom als een hark.

Aansluitend begonnen we aan een fotozoektocht door Overpelt. Iedere groep ontving een kaart en foto's. Het was de bedoeling om de nummers van de foto's op de juiste plek op de kaart aan te duiden. 's Avonds kwam er iemand spreken over haar job in jeugdinstelling De Hutten. Afsluiten deden we met een quiz.

De volgende dag gingen we zwemmen in Dommelslag waar we ons gedurende twee uur hebben kunnen uitleven. Nadien deed een ex-alcoholverslaafde zijn verhaal over hoe hij aan de drank was geraakt en hoe dat zijn leven had beïnvloed. De avond werd gevuld met gezelschapsspelletjes en het bekijken van een film of voetbalwedstrijd.

Ik denk dat het voor zowel de leerlingen als de leerkrachten een leuke ervaring was. We gingen op een andere manier met elkaar om en hebben nieuwe zaken over elkaar geleerd. We hebben verschillende activiteiten gedaan en ons kostelijk geamuseerd. Kortom, een driedaagse om nooit meer te vergeten.

Jarne Thys (6IW)

FOTOBOEK: Bekijk hier het fotoalbum