Voetbalwedstrijd: Leerlingen - Leerkrachten (0-1)

Op vrijdag 1 juni vond naar jaarlijkse gewoonte de voetbalwedstrijd tussen de leerkrachten en de leerlingen van 6TSO plaats. De match werd gespeeld op het terrein van de Bosvlinders in Mol-Ezaart. Scheidsrechters van dienst waren drie leerlingen uit 5EM.

Na een aftastend begin kregen de leerlingen enkele kansen via Geudens (6IW) en Borgers (6ET), maar de grotere mogelijkheden waren voor de leerkrachten. Eerste miste Steurs van dichtbij. Nadien was het de beurt aan Vanhoof om de bal van in de kleine rechthoek onbegrijpelijk over het doel te jagen. Trainer Starckx bleef niet bij de pakken zitten en bracht Goral in de ploeg. Zijn eerste balcontact, weliswaar een intikker, was meteen goed voor de 1-0. De leerlingen waren op achtervolgen aangewezen, maar de verdedigingen hielden de boel goed gesloten. Bij de leerlingen was Debie (6EM) de rots in de branding. Het middenveld werd wel gedomineerd door de leerkrachten onder impuls van Cools en Wouters.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld. De leerlingen namen het heft in handen en drukten de tegenstander op hun eigen helft. Toch hadden de leerkrachten weinig moeite om hun voorsprong te consolideren. Verder dan enkele kleine kansen kwamen de leerlingen niet. Het venijn zat echter in de staart van de wedstrijd. Doelman Kenis schudde een wereldsave uit zijn handschoenen en vermeed zo misschien wel de verdiende gelijkmaker.

Al bij al was het aangename en faire partij waarover in de kantine nog lang werd nagepraat.