Londenreis 2018: "More is more"

Met meer leerlingen en leerkrachten dan ooit tevoren, leek deze Londenreis op voorhand al een bijzonder succesvolle editie te worden. Uiteindelijk hebben we wat regen te verduren gekregen, maar de hooggespannen verwachtingen zijn toch zeker meer dan ingevuld. Leerlingen en leerkrachten kunnen terecht spreken van een geslaagde vierdaagse!

De Londenreis editie 2018 wekte de interesse van maar liefst 64 leerlingen van de uitgaande jaren (6TSO en 7BSO), een recordaantal! Vier dagen lang bezochten zij, samen met de 10 begeleidende leerkrachten (ook al een recordaantal), de belangrijkste en interessantste trekpleisters van Londen. Hierbij splitsten we ons op in twee groepen om het voor iedereen zo aangenaam en verstaanbaar mogelijk te maken in deze immense metropool.

Het begon de eerste dag al meteen goed. Na een reis van om en bij de 8 uur, kwamen we aan bij een zeer degelijke hostel met deftige kamers en propere toiletten en douches. Score! Na een korte pauze vingen we de vierdaagse aan met een rondleiding door Londen. We kregen Buckingham Palace en de wachters te zien, en waren er dus zeker van dat we in Londen aangekomen waren. Onze verkenningstocht werd gevolgd door het theaterstuk “Thriller”. Tisp stond natuurlijk in voor de sfeer, maar vooral de knappe achtergronddanseressen vielen in de smaak. Aangezien we de nacht ervoor al om kwart voor 4 op school verwacht werden, kropen we voor één keer op een “fatsoenlijk” uur ons bed in.

Dag twee begon met een (zeker naar Londense hostelnormen) zeer degelijk, lekker en uitgebreid ontbijt. Vervolgens bezochten we in de voormiddag het Imperial War Museum. Met zijn aangrijpende expositie over de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust het bezoekje meer dan waard. Daarna stond een bezoek aan de indrukwekkende en eeuwenoude Tower of Londen op het programma. Ook dat leverde een interessant bezoek op, voornamelijk dankzij de sappige anekdotes van de leerkrachten/gidsen van dienst. Dag twee eindigde ook sterk: de TTT of Tisp Tube Tour wordt elk jaar weer door zowel leerlingen als leerkrachten erg gesmaakt. Dit jaar gingen de leerlingen op zoek naar Russische spionnen die zich in metrostations over heel Londen schuilhielden. Spannend!

Op zaterdag, de derde dag, maakten we een wandeling langs de Thames, waarna we op Borough Market genoten van een hapje, zoals bijvoorbeeld de typische pie. In de namiddag waren de leerlingen vrij. Een ritje op de London Eye, een bezoekje aan Madame Tussauds, Covent Garden of London Bridge? It was all up to them! ’s Avonds begaven we ons naar Whitechapel voor de befaamde “Jack the Ripper”-tour. Over sappige en gruwelijke anekdotes gesproken… De dag sloten we af in een gezellige pub met een pint (of twee… of drie…?).

Op zondag 1 april waren de leerlingen schijnbaar zo vermoeid van een weekendje Londen dat ze de aprilvissen en paaseieren volledig vergaten. De leerkrachten waren daarentegen wakker genoeg om in het British Museum verhalen te vertellen over stenen van “ons Roset” en paaseilandstukken die enkel op Pasen naar buiten worden gehaald. Hadden wij even geluk die dag! Na ons bezoek aan het British Museum moesten we nog snel iets eten, de bus op en op naar Mol. Daar stonden de ouders hun oogappels immers weer vol ongeduld op te wachten.

De Londenreis van 2018 was op vele vlakken een unieke en geweldige ervaring. Nooit eerder gingen zo veel leerlingen en leerkrachten mee, nooit eerder viel er zo veel regen tijdens een Londenreis van Tisp en nooit eerder was er zo veel ambiance! Deze editie was zeer geslaagd! More is definitely more!

LINK: Bekijk hier het fotoalbum