Afdeling mechanica krijgt 4000 euro van de Gene Haas Foundation

Onze school, meer bepaald de afdeling mechanica met de opleiding CNC, heeft een cheque ontvangen van 4500 dollar (omgerekend 4000 euro).

De Amerikaanse machinebouwer "Haas Automation" heeft in België een 20-tal scholen geselecteerd die ze wil ondersteunen in hun opleidingen CNC. De oprichter en CEO, Gene Haas is tot het inzicht gekomen dat als hij in de toekomst nog CNC-machines wil verkopen, hij voldoende CNC-operatoren en programmeurs ter beschikking moet hebben die op dergelijke machines kunnen werken.

De GHF (Gene Haas Foundation) heeft als doel het technisch onderwijs op te waarderen en leerlingen te motiveren om voor een carrière in de CNC-mechanica te kiezen. Zo wil men er voor zorgen dat de leerlingen beter voorbereid de arbeidsmarkt betreden.

Het geschonken bedrag zal gebruikt worden om de CNC-opleiding te promoten en de drempel voor het kiezen van deze opleiding te verlagen.

Op 30 september werd in de Europese hoofdzetel van Haas Europe de cheque overhandigd.

LINK: Gene Haas Foundation