Op TISP enkel brave leerlingen

Leerlingen van 5BH en 5HT plaatsen een trap

Schrijf ze vrij

5BSO naar de suikerraffinaderij van Tienen

Leerlingen houtafdeling maken het dak van het Kempens bakhuisje

Het bakhuisje aan de molen van Ezaart krijgt een mooi dak dankzij de samenwerking tussen het LEADER project Kempense ovenschotels en onze school. In mei 2018 zijn de werken aan het Kempens bakhuisje met oven aan de molen van Ezaart gestart. Tegen mei volgend jaar zou het bakhuisje helemaal klaar moeten zijn.

Door samenwerking met verschillende vrijwilligers, scholen, organisaties en lokale ondernemers zijn er de voorbije maanden veel werkzaamheden verzet aan het bakhuisje. We zijn nu zo ver gevorderd dat een 12-tal leerlingen van TISP, onderbegeleiding van leerkracht L. Maes, zijn gestart met de bouw van het dak. Het resultaat hiervan zullen we binnen enkel weken zien.

Daarmee stopt de samenwerking met TISP niet, want in een later stadium zullen ze ook meehelpen aan de elektriciteitswerken.

We willen het bakhuisje tegen mei 2019 klaar hebben. Er zal dan een officiële opening plaatsvinden waar we broden en taarten willen bakken op een authentieke manier, met lokale producten en met bloem van de molen van Ezaart.

In de toekomst zullen er in het bakhuisje workshops georganiseerd worden voor scholen en verenigingen rond het thema 'van graan tot brood'. Ook lokale verenigingen zullen het bakhuisje kunnen gebruiken.

Vormingsdagen 6TSO

Van 19 tot en met 21 september zijn wij samen met de andere leerlingen van 6TSO op vormingsdagen geweest. We logeerden in het Pelterke in Overpelt. Het was de bedoeling om elkaar en de leerkrachten op een andere manier te leren kennen.

Bij aankomst begonnen we onmiddellijk met het invullen van een vragenlijst. Deze ging over persoonlijke zaken zoals hoogte- en dieptepunten in ons leven, hoe we onze toekomst zien, enz. In de namiddag speelden we honkbal met een twist. In plaats van te slaan met een knuppel werd het balletje gelanceerd met een manshoge katapult. Vervolgens speelden we een spel waarbij het de bedoeling was om een met twee tennisballen gevulde sok in de emmer van de tegenpartij te doen belanden. Hierbij was het enkel toegestaan om een lepel te gebruiken. Hoewel wijzelf er zonder kleerscheuren vanaf kwamen, stonden de lepels daarentegen zo krom als een hark.

Aansluitend begonnen we aan een fotozoektocht door Overpelt. Iedere groep ontving een kaart en foto's. Het was de bedoeling om de nummers van de foto's op de juiste plek op de kaart aan te duiden. 's Avonds kwam er iemand spreken over haar job in jeugdinstelling De Hutten. Afsluiten deden we met een quiz.

De volgende dag gingen we zwemmen in Dommelslag waar we ons gedurende twee uur hebben kunnen uitleven. Nadien deed een ex-alcoholverslaafde zijn verhaal over hoe hij aan de drank was geraakt en hoe dat zijn leven had beïnvloed. De avond werd gevuld met gezelschapsspelletjes en het bekijken van een film of voetbalwedstrijd.

Ik denk dat het voor zowel de leerlingen als de leerkrachten een leuke ervaring was. We gingen op een andere manier met elkaar om en hebben nieuwe zaken over elkaar geleerd. We hebben verschillende activiteiten gedaan en ons kostelijk geamuseerd. Kortom, een driedaagse om nooit meer te vergeten.

Jarne Thys (6IW)

FOTOBOEK: Bekijk hier het fotoalbum

7BSO naar Kleine Brogel

TISP wint de Superklas-competitie

Onze school won vorige week woensdag (2018-10-03) de Superklas van de Molse scholen voor de leerlingen van de eerste graad. Onze ploeg bestond uit Warre Beyens, Wietse Bylemans, Jebbe Mertens, Arne Sneyers en Michiel Vandepaar, allen uit 2IWa en Staf Cools van 1ITb. Proficiat!

FOTOALBUM: Klik hier voor meer foto's

5IW (Industriële wetenschappen) bezoekt Anttec

LINK: Anttec

Start schooljaar 2018-2019

Boekenverkoop

• Donderdag 30 augustus 2018 tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur:
    leerlingen voor het 5de, 6de en 7de jaar
  • Vrijdag 31 augustus 2018 tussen 10.00 en 12.00 en tussen 13.00 en 15.00 uur:
    leerlingen voor het 1ste, 2de, 3de en 4de jaar

Eerste jaar

Maandag 3 september 2018

• We verwachten je om 9.00 uur in de refter van de school. De directeur verwelkomt de leerlingen en je wordt bij je klas ingedeeld. Je gaat met je titularis naar de S-blok. Zorg ervoor dat je een boekentas/rugzak en schrijfgerief bij hebt. De eerste schooldag eindigt om 12.00 uur.

Vrijdag 7 september 2018: onthaaldag
(onder voorbehoud, afhankelijk van het weer)

• Je wordt verwacht op school met de fiets en een lunchpakket om 8.30 uur. Daarna vertrekken we met de fiets naar het Zilvermeer. Je bent terug op school omstreeks 15.30 uur.

Vanaf het tweede jaar

Maandag 3 september 2018

• 9.00 uur: De leerlingen van het tweede jaar van de eerste graad in de refter van de school.
  • 9.15 uur: De nieuwe leerlingen van het derde en vierde jaar: aan de trap van gebouw H.
  • 10.00 uur: De overige leerlingen van het derde en vierde jaar: in de refter.
  • 9.45 uur: de nieuwe leerlingen van de derde graad: in de hal van gebouw H.
  • 10.30 uur: De overige leerlingen van de derde graad: in de refter.

Zorg ervoor dat je een boekentas/rugzak en schrijfgerief bij hebt.
De eerste schooldag eindigt om 12.00 uur.

INFOAVOND NIEUWE LEERLINGEN:
DONDERDAG 13 SEPTEMBER 2018 OM 19.00 UUR

• Deze avond is speciaal gericht naar ouders van nieuwe leerlingen. De stap naar een andere school is toch niet zo klein. Om de aanpassing zo vlot mogelijk te laten verlopen, kan je op deze avond kennismaken met een aantal gewoontes van onze school. We hopen je deze donderdagavond te mogen verwelkomen.

6AT op bezoek bij garage Hermans

Op maandag 4 juni bezochten de leerlingen van 6AT (Autotechnieken) de Mercedes-Benz, Smart en AMG garage Hermans van groep JAM in Hasselt.

Ze kregen een rondleiding in de werkplaats van de vrachtwagens, de werkplaats personenwagens, het indrukwekkende magazijn, de carrosserie en het AMG Performance Center.